De onderdelen van TransStock

Hoofdmenu

Via het hoofdmenu heeft u toegang tot alle opdrachten  Dat is goed om weten voor de dag dat u achter iets zoekt.
Om die reden is het interessant om de commando's van elk onderdeel eens te overlopen.

Het rechter paneel

Het rechterpaneel bevat drie knoppen: markten favorieten en tabbladen.

• Markten bevat het geheel van de database en is opgesplitst in beurzen, sectoren, munten e.a.
    Binnen die ruimte kunt u de kleuren aanpassen, kolommen kiezen of het lettertype bepalen.
    U kunt hier geen persoonlijke dingen aan toevoegen.
  • Dat gebeurt namelijk via de tweede knop 'Favorieten'.  Dat is uw knop om dezelfde database te beheren.
    • Zo maakt u favorietenlijstjes.
    • Stelt u een portefeuille samen dan doet u dat via mijn portefeuilles.
    • En stelt u alarmen in wanneer een koers een bepaalde waarde bereikt dan beheert u dat via mijn alarmen
  • De derde knop tabbladen beheert de tabs die u onderaan in de werkruimte ziet.  Ze worden gegroepeerd via een bladwijzer.

De werkruimte

In de werkruimte analyseert u de grafieken. U werkt met tabbladen en dat is handig want op elk tabblad kiest u het type grafiek.
Zo is een lijngrafiek voor veel beleggers voldoende.  Anderen zien er graag een aantal indicatoren onder.
Kies uit het rechterpaneel markten, de beurs Euronext Brussel en klik op het aandeel Ackermans.
Overloop de tabbladen en u ziet dat het aandeel Ackermans op verschillende manieren wordt weergegeven.
Elke werkruimte bestaande uit x-aantal tabbladen en u kunt via het hoofdmenu de werkruimte bewaren.
Op dezelfde manier kunt u later tabbladen verwijderen, nieuwe aanmaken en zo een werkruimte onder een andere naam opslaan.

Het linker paneel

Bevat minstens drie knoppen indicatoren, extra en geactiveerd
Optioneel komen daar TopLab en TopRank bij.
Met de eerste drie knoppen bepaalt u welk grafiektype, indicator, gemiddelde e.a. op uw gekozen tabblad verschijnt.

Samenvatting

• Via het hoofdscherm analyseert u uw grafieken.
  • Het hoofdscherm van TransStock bestaat uit het hoofdmenu, de werkbalken, een linker- en rechterpaneel, de werkruimte en de taakbalk.
  • Via het hoofdmenu kunt u alle opdrachten uitvoeren.
  • Via de werkbalken heeft u een tweede manier om opdrachten uit te voeren.
  • U kunt de werkbalken verplaatsen en via Dashboard > Divers > Kunt u de werkbalken terug naar de standaard locatie brengen.
  • Via het linker paneel 'Verkenner Indicatoren' voegt, verwijdert of past u allerlei functies toe aan het tabblad (grafiek).
  • Via het rechterpaneel 'Verkenner Aandelen, Favorieten en Tabbladen' selecteert u titels of tabbladen.
  • Onderaan het scherm hebt u de instelbare statusbalk met interessante technische signalen.
  • De ruimte tussen de werkbalken, linker- en rechter paneel en de statusbar noemen we de werkruimte.
  • De werkruimte kunt u opvullen met één of meerdere tabbladen.
  • U kunt meerdere werkruimten beheren via het hoofdmenu > werkruimten > beheer...