Linker paneel > Indicatoren > Tradingsystemen

Tradingsystemen zijn systemen die automatisch koop- en verkoopsignalen geven.

Deze systemen kunnen simpelweg een kruising zijn van twee lijnen of moeilijke wiskundige berekening.
Deze signalen worden weergegeven door driehoeken en bollen.
Selecteert u een tradingsysteem, dan wordt het systeem getoond op de koersgrafiek.

Belangrijk: Tradingsystemen zijn voor 95% trendsystemen. Wanneer een effect zijwaarts beweegt, zijn de signalen minder betrouwbaar.

Er zijn systemen die snel signalen geven (Stoploss systeem) en minder vaak (TS Pakman).
Linksonder in het paneel ziet u de naam van het systeem en de ROC staan.
ROC staat voor Return Of Capital. In feite de winst of het verlies als u de signalen van het systeem had gevolgd.

Van de meeste systemen kunt u ook het tradingrapport opvragen.
In de werkbalk 'Bladeren' verschijnt helemaal rechts een knop 'Trading rapport':

Hieronder ziet u het rapport van het systeem TS Pakman voor het aandeel ArcelorMittal: