Linker paneel > Parameters instellen

Wenst u een indicator, gemiddelde,... toe te voegen aan de grafiek, dan kruist u het vakje rechts aan.

Een grafiektype en een indicator wordt toegevoegd als een nieuw binnenvenster.
De andere functies worden geplaatst op het laatste geselecteerde of toegevoegde binnenvenster.
Wenst u een gemiddelde te zien op de koersgrafiek, dan klikt u éénmaal met de linkermuisknop op het binnenvenster van de koersgrafiek. Nadien selecteert u het gemiddelde.
Nadat u iets heeft geselecteerd, verschijnt er altijd een kopie-regel. U kunt 'oneindig' dezelfde functies toe voegen aan een tabblad.

Links van het aanvinkvak, ziet u de  Eigenschappen-knop [...].

Hiermee stelt u de parameters, kleur en stijl, en voegt u horizontale lijnen toe aan de functie.

De inhoud van Eigenschappen

• Parameters
  • Kleur en Stijl
  • Horizontale lijnen

Parameters

Een parameter is een variable die het resultaat van de uitdrukking bepaalt.
Bij technische analyse is de bron en de periode heel vaak een parameter.
Onder bron verstaan we bijvoorbeeld de slotkoers.

Bij indicatoren wordt vaak de parameter 14 voor de periode gebruikt.

Kleur en stijl

Bij Kleur en Stijl kunt u ieder lijntje van een koersgrafiek, indicator,... van stijl, kleur, breedte,... veranderen.

Ook toevoegen van randen, schaduwen, punten, etiketten, kleurovergangen,... zijn mogelijk.
Niet alle mogelijkheden zijn bruikbaar bij alle functies.

Horizontale lijnen

Horizontale lijnen worden vaak gebruikt bij indicatoren.

In TransStock worden standaard geen lijnen getoond.
U bepaalt zelf de positie.
Bijvoorbeeld bij een RSI, gebruikt u 20/80 of 30/70 of een 50-lijn?